Якщо ви хочете спробувати незвичайний рецепт помідорів, обов’язково приготуйте помідори половинками в желатині. Зимова закуска виходить смачною і ароматною. Консистенцію заливки ви можете самостійно регулювати за рахунок кількості використовуваного желатину.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Часник – 12 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Парасольки кропу – 6 шт.
  • Перець чорний горошок – 36 шт.
  • Для маринаду: (на 2 л.) –
  • Вода – 1,6 л.
  • Цукор-пісок – 7 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% – 200 мл
  • Желатин харчовий – 60 гр.
  • Вода – 0,4 л.

Процес приготування:

Готувати помідори половинками в желатині легко! Желатин викладіть в ємність і залийте 400 мл питної води. Залиште на 25 хвилин. У каструлю налийте 1,6 літра питної води. Додайте цукор, сіль і оцет. Поставте каструлю на середній вогонь. Доведіть до кипіння і варіть буквально хвилину, після чого зніміть з вогню і викладіть набряклий желатин. Ретельно перемішайте до повного розчинення желатину.

Помідори ретельно промийте під холодною проточною водою, обсушіть, розріжте навпіл і видаліть плодоніжки. Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, очищений ріпчасту цибулю наріжте кільцями товщиною в 1 сантиметр. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовій шафі. Парасольки кропу обдайте окропом.

На дно стерильних банок викладіть парасольки кропу, чорний перець горошком і часник. Заповніть банки нарізаними помідорами і ріпчастою цибулею, чергуючи їх. Залийте приготовленим маринадом. Банки помістіть в каструлю, застелену кухонним рушником, налийте теплої води по плечики банок, доведіть до кипіння і стерилізують 10-15 хвилин на повільному вогні.

Гарячі банки з закускою з помідорів акуратно вийміть з каструлі і добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на 10-12 годин. Потім переверніть і перемістіть банки в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори в 3-х літрових банках Помідори з цукром на зиму Помідори з часником на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори на зиму Помідори часточками з часником Солодкі помідори з цибулею на зиму Томати, залиті окропом