Свіжі овочі, мариновані в томатному соку виходять соковитими і ароматними. Заготівля виходить дуже практичною для вашого столу. Помідори та огірки можна використовувати в якості закуски, а з соку готувати соуси і заправляти м’ясні страви.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Огірки – 1 кг
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
- Часник – за смаком
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати помідори та огірки в томатному соку? Огірки отмачиваем в холодній воді і промиваємо. Видаляємо хвостики і нарізаємо овочі на брусочки середнього розміру.
Ретельно промиваємо помідори. Більшу частину відкладаємо для томатного соку, інші плоди злегка проколюємо виделкою або зубочисткою.
З більшої частини овочів приготуємо томатний сік. Можна використовувати соковитискач, блендер або м’ясорубку.
Отриманий сік ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
В чисті банки рівномірно викладаємо підготовлені огірки і помідори. При бажанні можна додати зубчики часнику.
Гарячим соком заливаємо овочі. Наполягаємо 5-7 хвилин і знову зливаємо в каструлю.
До нього додаємо сіль, цукор і оцет.
Перемішуємо і доводимо до кипіння, потім виливаємо в банки.
Приготоване закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо охолонути. Після чого можна відправляти на зберігання. Готово!
Мариновані огірки з помідорами асорті на зиму Мариновані помідори на зиму Помідори без стерилізації на зиму Помідори на зиму класичні Помідори у власному соку з часником Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори в літрових банках