Свіжі овочі, мариновані в томатному соку виходять соковитими і ароматними. Заготівля виходить дуже практичною для вашого столу. Помідори та огірки можна використовувати в якості закуски, а з соку готувати соуси і заправляти м’ясні страви.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Огірки – 1 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
  • Часник – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати помідори та огірки в томатному соку? Огірки отмачиваем в холодній воді і промиваємо. Видаляємо хвостики і нарізаємо овочі на брусочки середнього розміру.

Ретельно промиваємо помідори. Більшу частину відкладаємо для томатного соку, інші плоди злегка проколюємо виделкою або зубочисткою.

З більшої частини овочів приготуємо томатний сік. Можна використовувати соковитискач, блендер або м’ясорубку.

Отриманий сік ставимо на плиту і доводимо до кипіння.

В чисті банки рівномірно викладаємо підготовлені огірки і помідори. При бажанні можна додати зубчики часнику.

Гарячим соком заливаємо овочі. Наполягаємо 5-7 хвилин і знову зливаємо в каструлю.

До нього додаємо сіль, цукор і оцет.

Перемішуємо і доводимо до кипіння, потім виливаємо в банки.

Приготоване закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо охолонути. Після чого можна відправляти на зберігання. Готово!

Мариновані огірки з помідорами асорті на зиму Мариновані помідори на зиму Помідори без стерилізації на зиму Помідори на зиму класичні Помідори у власному соку з часником Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори в літрових банках