Деякі господині при приготуванні заготовок на зиму категорично не використовують столовий оцет. Рекомендую скористатися обалденным рецептом і приготувати закуску з помідорів у власному соку часточками.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Перець духмяний горошок – 1 шт.
- Гвоздика – 1 бутон
- Лимонна кислота – 0.33 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування помідор у власному соку часточками смачний! Помідори відберіть міцні. Відірвіть хвостики, ретельно промийте під холодною проточною водою, обсушіть і наріжте часточками, видаливши плодоніжку. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, на водяній бані або в духовій шафі. Кришки викладіть в каструлю, залийте водою і кип’ятіть близько 10 хвилин.
На дно стерильних банок покладіть запашний чорний перець і гвоздику. Потім заповніть банки часточками помідорів. Насипте сіль і накрийте стерильними кришками. Потім перемістіть їх в каструлю, застелену кухонним рушником, налийте теплої води по плечики банок. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і стерилізують близько години.
Гарячі банки з закускою з помідорів акуратно вийміть з каструлі, всипте лимонну кислоту, загорніть закаточной машинкою. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу.
Потім переверніть і перемістіть банки в темне прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Консервовані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори як в магазині Помідори без оцту на зиму Помідори без цукру на зиму Помідори у власному соку