Солоні помідори сильно відрізняються за смаком від маринованих. Вони мають смак солоного натурального томатного соку. Бажано вибрати томати середнього розміру.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 3 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування солоних помідорів без оцту смачний! Помити помідори в проточній воді, відірвати хвостики.

Додати томати в простерилізовані літрові банки. Укладати стільки, скільки влізе в банку. У кожну банку поверх томатів всипати по 1 ч. л. солі з високою гіркою.

Застелити на дно широкої каструлі тонке рушник, на нього поставити банки з помідорами. Така хитрість допомагає банки зберегти цілими під час кип’ятіння, інакше вони можуть лопнути. Влити в каструлю воду, вона повинна покривати приблизно 2/3 висоти банки. Помідори залити холодною водою (не кип’яченою). Прикрити зверху кришками. Включити вогонь під каструлею. Після закипання води в ємності вогонь зменшити до мінімуму і стерилізувати банки півгодини.

Через зазначений проміжок часу акуратно банки вийняти з каструлі і закатати. Загорнути закачування вгору дном у теплу ковдру і залишити остигати до кімнатної температури. Далі перенести на зберігання в прохолодне затемнене місце з постійною температурою.

Приємного апетиту!

Помідори без оцту на зиму Помідори без цукру на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Солоні помідори без оцту Солоні помідори на зиму