Цей рецепт приготування помідор у власному соку не вимагає використання великої кількості спецій. Це робиться для того,


Інгредієнти: на 8 арк.

  • Помідори свіжі (щільні стиглі) – 2,3 кг
  • Помідори свіжі (м’які м’ясисті) – 2 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування рецепту помідорів у власному соку на зиму пальчики оближеш? Помідори помийте. Великі м’ясисті овочі наріжте часточками, перекладіть в каструлю, проваріть кілька хвилин, поки не виділиться сік. Потім протріть помідорову масу через металеве сито.

Міцні дрібні помідори проткніть зубочисткою, нещільно розкладіть по чистим банкам, залийте їх окропом і залиште на 15 хвилин.

Отримане пюре поставте на плиту, додати сіль і цукор, перемішайте і доведіть масу до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин, в кінці приготування додайте оцет.

Злийте воду з банок і відразу залийте їх гарячим томатним соком до самого верху, щоб під кришками не залишалося повітря. Банки закатаю, переверніть догори дном і залиште на добу до повного охолодження. Зберігайте загортання в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори у власному соку Мариновані помідори як в магазині Помідори з цукром на зиму Солодкі помідори на зиму