Дуже смачною виходять різані помідори в желатині на зиму. Коли всі поширені і звичні заготовки з помідорів на зиму приготовані, скористайтесь незвичайним рецептом різаних помідорів в желатині. Зимова закуска з ароматних помідорів першим ділом закінчується взимку, тому готуйте побільше, і ви точно не пошкодуєте.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі (середні) – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1,5 головка
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Для маринаду: –
  • Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 20 шт.
  • Гвоздика – 10 шт.
  • Лавровий лист – 10 шт.
  • Желатин харчовий – 1 ст. л.
  • Оцтова есенція – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати різані помідори в желатині на зиму просто! Підготуйте необхідні спеції, ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.

Помідори відберіть щільні і приблизно одного розміру. Відірвіть хвостики, ретельно промийте під холодною проточною водою, обсушити.

Обсохлі помідори розріжте навпіл і видаліть плодоніжки. Очищений ріпчасту цибулю наріжте кільцями товщиною в 1 сантиметр.

Желатин викладіть в ємність і залийте кількістю питної води, зазначеним на упаковці. Залиште приблизно на 25-30 хвилин.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовій шафі. Я іноді, як і цього разу, стерилизую на водяній бані. На це знадобиться 5-7 хвилин після закипання води. Кришки викладіть в каструлю, залийте водою і кип’ятіть близько 10 хвилин.

Ріпчасту цибулю наріжте кільцями, а якщо цибулини великі, тоді півкільцями. Часник очистіть від лушпиння. Я готую такі помідори з цибулею, з часником. Ви використовуйте те, що любите більше. Але обидва види помідорів виходять дуже смачними.

На дно стерильних банок викладіть чорний перець горошком і влийте по столовій ложки рослинної олії.

Заповніть банки нарізаними помідорами і ріпчастою цибулею, чергуючи шари.

Зверху повинен бути ріпчасту цибулю.

Якщо будете використовувати часник, зубчики наріжте на кілька частин і заповніть їм порожнечі.

Набряклий желатин розпустіть на водяній бані.

У каструлю налийте необхідну кількість питної води. Поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння. Додайте цукровий пісок, сіль, лавровий лист, чорний перець горошком, гвоздику, варіть 10 хвилин. За 1 хвилину до готовності влийте оцтову есенцію і розтоплений желатин, перемішайте і відразу зніміть з вогню.

Банки залийте приготовленим маринадом, в кожну банку помістіть по одному лавровому листу. Потім перемістіть їх в каструлю, застелену кухонним рушником, налийте теплої води по плечики банок.

Банки накрийте стерильними кришками.

Доведіть до кипіння і стерилізують приблизно 10-15 хвилин на помірному вогні.

Гарячі банки з закускою з помідорів акуратно вийміть з каструлі і закатайте закаточной машинкою. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу. Потім переверніть і перемістіть банки в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з цибулею Мариновані помідори як в магазині Помідори з гвоздикою на зиму Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори половинками на зиму Помідори часточками з часником