Помідори у власному соку – самий натуральний і смачний спосіб консервування помідорів. Невеликі щільні помідори відмінно зберігають форму і просочуються сіллю і спеціями, які додаються до томатний сік.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Томатний сік – 500 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0.75 ст. л.
- Часник – 30 гр.
- Корінь хрону – 30 гр.
- Болгарський перець солодкий – 60 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати помідори у власному соку по-болгарськи. Відберіть стиглі тугі томати, помийте їх, на кожному овоче біля плодоніжки зробіть прокол зубочисткою. Це дозволить зберегти форму помідорів в процесі термообробки.
Болгарський перець помийте, очистіть його від перегородок і насіння. М’якоть подрібніть будь-яким доступним способом в пюре.
Корінь хрону помийте, очистіть і подрібніть до стану пюре. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес.
У чисті стерилізовані банки розкладіть помідори, залийте банки окропом і залиште на 10 хвилин.
В окрему каструлю влийте томатний сік, додайте подрібнені хрін, часник, болгарський перець, цукор і сіль. Доведіть сік до кипіння і потім варіть 3-5 хвилин.
Злийте воду з банок і замість неї залийте помідори гарячим томатним соком.
Загорніть банки кришками, залиште їх остигати під теплою ковдрою. Зберігайте загортання в прохолодному темному місці.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори з часником Мариновані помідори на 1 літр води Помідори з хріном і часником Помідори у власному соку