Помідори у власному соку одна з найсмачніших заготовок на зиму. З’їдаються вони практично миттєво і довго не застоюються в погребі. А часник, доданий в цю закатку, надає помідорів особливий аромат і пікантність.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 700 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Петрушка – 0,5 пучків
- Кріп – 0,5 пучків
- М’ята сушена – 1 гілка
- Кінза – 0,5 пучків
Процес приготування:
Як приготувати помідори у власному соку з часником? Зелень вимити, обсушити паперовими рушниками, дрібно порубаєте ножем. Часник очистіть від лушпиння, пропустіть його через прес або потріть на дрібній тертці. Змішайте зелень і часник.
Помідори помийте, зробіть на них надрізи хрест-навхрест, опустіть в окріп на 1-2 хвилини, потім зніміть шкірку. Наріжте помідори на четвертинки.
У чисті стерилізовані банки укладайте шарами помідори, просипаючи їх рубаною зеленню, сіллю і цукром. Заповнюйте банки до верху, поки не закінчаться помідори і приправи.
Банки прикрийте кришками. Покладіть на дно великої каструлі рушник або спеціальну підставку, поставте банки в каструлю, налийте воду так, щоб банки на 1,5-2 сантиметри виступали зверху. Стерилізуйте банки з помідорами 10-15 хвилин в киплячій воді. Потім загорніть кришки, банки переверніть догори дном, укрийте ковдрою і дайте їм охолонути.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори часточками Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Помідори часточками з часником Салат з помідорів з цибулею на зиму Томати, залиті окропом