Замінити оцет при консервації на лимонну кислоту може бути відмінним рішенням для тих, кому вживання оцту небажано або протипоказано. Варто знати, що заготовки із застосуванням лимонки дещо відрізняються за смаковими якостями. В даному випадку помідори виходять з ніжною кислинкою, менш різкі і більш делікатні за смаком. Сама технологія консервації нічим не відрізняється від звичайної. Із зазначеною кількістю інгредієнтів можна приготувати два літри маринованих помідорів.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1,3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Кріп – 10 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль велика – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Лимонна кислота – 0.75 ч. л.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Як приготувати мариновані помідори з лимонною кислотою? Перець болгарський миємо та очищаємо від плодоніжки і насіння. М’якоть ріжемо невеликими шматочками. Часник звільняємо від лушпиння і промиваємо. Якщо зубки занадто великі, то варто їх розрізати на частини. Банки моєму содовим розчином і даємо їм трохи просохнути. Кришки моєму і кип’ятимо пару хвилин у воді, після чого просушуємо. На дно підготовленої банки кладемо зубки часнику, частина шматочків болгарського перцю і сушений кріп. Звичайно, якщо є свіжий кріп, можна використовувати його замість сушеного.

укладаємо Поверх промиті від забруднень помідори, перекладаючи їх залишилися шматочками болгарського перцю.

Укладені помідори в банці заливаємо крутим окропом і витримуємо вісім хвилин. Після цього воду зливаємо, а помідори повторно заливаємо крутим окропом. В цей раз даємо їм пропаритися протягом п’яти хвилин.

Для приготування маринаду вказану кількість води виливаємо в каструлю і кладемо в неї сіль, цукровий пісок, лавровий лист, запашний перець і коріандр. Доводимо суміш до кипіння й варимо пару хвилин.

Повторно залитий окріп зливаємо з банки, а до пропаренным помідорів висипаємо лимонну кислоту.

Заливаємо в банки приготований киплячий маринад разом зі спеціями і відразу закатуємо кришками. Банки перевертаємо догори дном для перевірки герметичності і закутуємо теплою ковдрою. У такому положенні даємо закаткам повністю охолонути. Потім прибираємо охолоджені банки на зберігання в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Солодкі помідори з часником