Хочу представити вашій увазі класний рецепт помідорів у власному соку з лимонною кислотою. Томати, приготовлені таким способом можна подавати як закуску або використовувати для приготування різних страв і соусів, а маринад вживати як напій.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Помідори свіжі (великі м’ясисті) – 2 кг
- Помідори свіжі (тверді середні) – 3 кг
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування помідорів у власному соку з лимонною кислотою? Помідори відберіть міцні і приблизно однакового розміру. Ретельно промийте під холодною проточною водою, обсушити.
Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі, на водяній бані або в духовій шафі.
Кришки викладіть в каструлю, залийте водою і кип’ятіть близько 10 хвилин.
Підготовлені помідори наколіть з допомогою зубочистки в декількох місцях навколо плодоніжки.
Заповніть стерильні банки підготовленими помідорами.
М’ясисті помідори ретельно промийте, просушіть, розріжте навпіл, виріжте плодоніжку і пропустіть їх через м’ясорубку, соковижималку або подрібніть кухонним комбайном або блендером до однорідної консистенції.
У мене вийшло трохи більше літра томатного соку.
В каструлю, в якій будете варити томатну заливку, вилийте томатний сік.
Потім додайте цукровий пісок, лимонну кислоту і поварену сіль. Поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і варіть заливку приблизно 3-5 хвилин.
Коли заливка буде готова, обережно залийте їй помідори.
Банки закрутіть стерильними кришками.
Гарячі банки з закускою з помідорів у власному соку переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу.
Потім переверніть і перемістіть банки в темне прохолодне місце на зберігання.
Остиглу закуску можна буде спробувати через кілька днів, але краще потерпіти до зими.
Приємного апетиту!
Консервовані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на 1 літр води Помідори гарячим способом Помідори на зиму Солодкі помідори в літрових банках Томати, залиті окропом