Рецепт приготування маринованих помідорів з цибулею займе гідне місце серед ваших рецептів консервування. Ви приготуєте смачну і пікантну закуску для обіднього і святкового столу. Для маринування виберіть зрілі помідори м’ясистих сортів. Маринуємо помідори часточками і з додаванням маринад рослинного масла. Готуємо без стерилізації. Основний смак цієї заготовки визначає правильна пропорція цукру у відношенні до решти інгредієнтів.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 0.5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
  • Сіль – 1.5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Масло рослинне – 1.5 ст. л.
  • Зелень – 4 гілки
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування маринованих солодких помідорів з цибулею. Помідори промийте проточною водою, наріжте на великі часточки і видаліть плодоніжки. Цибулини почистіть і наріжте на тонкі півкільця.

Баночки для заготівлі добре помийте. Стерилізувати їх не потрібно. В баночки покладіть на дно дві гілочки промитої зелені (кропу або петрушки). На зелень покладіть половину нарізаної цибулі.

Потім компактно укладіть в баночки часточки помідорів в два шари, розмістивши між ними решту цибулі. Баночки кілька разів струсніть, щоб овочі вклалися більш щільно. Зверху покладіть решту зелень.

Залийте овочі крутим окропом, прикрийте баночки кришками і залиште помідори з цибулею на 15 хвилин.

Потім воду з баночок вилийте в каструлю і насипте в неї розраховане кількість цукру і солі. Маринад розмішайте до повного їх розчинення і поваріть кілька хвилин на невеликому вогні.

Потім налийте в маринад потрібну кількість рослинної олії і оцту, закип’ятіть і вимкніть вогонь.

Киплячим маринадом залийте помідори з цибулею і герметично закупорьте баночки. Потім поставте їх на кришки і накрийте теплим покривалом на 10-12 годин.

Охолоджені баночки з помідорами перенесіть в місце зберігання заготовок.

Їжте на здоров’я!

Консервовані помідори Мариновані помідори Мариновані помідори на 1 літр води Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на зиму Помідором з цибулею і маслом Солодкі мариновані помідори Томати, залиті окропом