Пропоную приготувати смачну заготівлю на зиму – помідори у власному соку з ріпчастою цибулею і болгарським перцем. Ароматна закуска різноманітить ваші зимові заготовки і буде гідною прикрасою святкового столу. Ваші гості будуть приголомшені смаковими якостями закрутки.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Помідори свіжі (тверді) – 1,5 кг
  • Помідори свіжі (м’які) – 1,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Часник – 6 зуб.
  • Оцет яблучний 6% – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 0.75 склянки
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати помідори у власному соку з цибулею легко! Помідори відберіть щільні і приблизно одного розміру, ретельно промийте під холодною водою, обсушити. Обсохлі помідори наріжте на кілька частин. Болгарський перець помийте, очистіть від серцевини і насіння, наріжте на кілька частин. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Нарізані овочі з’єднайте в глибокій ємності.

Вимийте і стерилізуйте банки в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки викладіть в ємність з водою і кип’ятіть близько 10 хвилин. Заповніть стерильні банки овочами. М’які помідори вимийте, обсушіть, вирізати плодоніжку. Пропустіть через соковижималку. Подрібнену масу вилийте в каструлю, додайте цукор і сіль, поставте на вогонь.

Доведіть до кипіння, а потім влийте яблучний оцет і відразу зніміть з вогню. Закуску залийте киплячою заливкою, додавши попередньо очищений від лушпиння часник. Банки помістіть в каструлю, застелену рушником, накрийте стерильними кришками, налийте теплої води по плічка, доведіть до кипіння і стерилізують 10 хвилин.

Гарячі банки закрутіть закручуються кришками і переверніть їх догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на добу. Потім перемістіть банки в прохолодне місце на довгострокове зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори з оцтом Помідори з яблучним оцтом Помідори у власному соку часточками Різані помідори з цибулею на зиму Різані помідори на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Солодкі помідори з цибулею на зиму Томати, залиті окропом