чи Пробували ви коли-небудь помідори в желе? Такий спосіб заготівлі помідорів для нас новинка, випробуємо його разом? Будемо маринувати помідори в банках з додаванням сухого желатину. Для заготівлі необхідно використовувати тільки хороший загусник, який повністю розчиняється у воді. Отже, приступимо до приготування!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 600 – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Петрушка – 2 – 3 гілки
  • Перець духмяний горошок – 6 – 8 шт.
  • Для маринаду: –
  • Вода – 0,5 л.
  • Оцтова есенція – 0,5 ст. л.
  • Желатин харчовий – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати помідори в желе на зиму легко по нашому простому рецептом. Томати відбираємо стиглі, але не м’які. Промиваємо під проточною водою, викладаємо на рушник і даємо стекти воді 5-10 хвилин. Потім помідори нарізаємо навпіл. Цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо півкільцями, якщо не велика цибулина – нарізаємо кільцями.

Банку для закрутки промиваємо питною содою і добре споліскують водою. На дно банки кладемо промиті гілочки петрушки, спеції і трохи нарізаного лука.

Далі в банку до половини щільно укладаємо помідори, потім знову кілька кілець цибулі і нагору – помідори.

Відміряємо потрібну кількість желатину і насипаємо його прямо в банку на помідори.

У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо сіль і цукор, добре перемішуємо і кип’ятити 3-5 хвилин, потім додаємо оцтову есенцію і проварюємо ще 2 хвилини, після чого знімаємо з вогню. Гарячий маринад наливаємо у банку.

У велику каструлю для стерилізації наливаємо воду і ставимо на середній вогонь. Коли вода нагріється до 40-50 градусів – укладаємо на дно каструлі бавовняний рушник або бавовняну серветку, для того, щоб банки добре стояли і не ковзали по дну каструлі. На рушник ставимо банку так, щоб вода охоплювала банку вище середини, і стерилізуємо її в гарячій воді 10-15 хвилин, прикривши банку кришкою.

Простерилизованную банку за допомогою прихвата дістаємо з води, щільно закручуємо кришкою, перевертаємо догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Після чого прибираємо банки з помідорами на зберігання в прохолодне місце.

Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори на 1 літр води Помідори з цибулею на зиму Помідори часточками з часником Різані помідори з цибулею на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори з цибулею на зиму