Помідори в снігу з хріном – це незвичайна і святкова закуска для всієї родини. Такі помідори порадують вас і ваших гостей своїм особливим видом. Підкуповує дана заготовка не тільки своїм незвичайним виглядом, але і пікантністю смаку. Роблячи таку консервацію на зиму, обов’язково приготуйте кілька баночок цієї чудесної заготовки з помідор!
Інгредієнти: на 4 л.
- Помідори свіжі – 1,7 кг
- Корінь хрону – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Лавровий лист – 2 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1,5 л
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
Процес приготування:
Як приготувати помідори в снігу з хроном? Томати слід промити, потім місце прикріплення плодоніжки необхідно проколоти зубочисткою або виделкою.
Корінь хрону очищаємо і натираємо на тертці.
Головку часнику також очищаємо і подрібнюємо за допомогою терки.
У каструлю налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятити її. Потім всипте необхідну кількість солі і цукрового піску, доведіть маринад до кипіння і потримайте на вогні ще пару хвилин до розчинення кристалів сухих речовин.
На дно стерилізованою банки викладаємо лавровий лист і чорний перець. Далі щільно укладаємо один шар томатів, який присипаємо сумішшю з хрону з часником. Потім викладаємо другий шар томатів і слідом хрін з часником. Аналогічним чином заповнюємо тару до самого верху. Після цього додаємо оцтову есенцію і відразу ж заливаємо ємність гарячим маринадом.
Закорковуємо банку кришкою за допомогою спеціального ключа. Повністю охолодити заготовку при кімнатній температурі, тільки потім її можна перемістити в темне і прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори з часником Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори в літрових банках Солодкі помідори з часником Томати, залиті окропом