Якщо раптом набридла класика, скористайтеся новими цікавими способами консервації овочів. В яблучному соку з ароматним імбиром томати зберігають свою форму, виходять кисло-солодкими, з пікантними нотками.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Яблучний сік – 1 л
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Імбир – 20 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати помідори в яблучному соку з імбиром, візьміть міцні невеликі помідори. Помийте їх просушіть, кожен овоч проткніть зубочисткою біля кріплення плодоніжки.

Банки ретельно помийте, стерилізуйте і укладіть в них помідори.

Сік можна зробити самостійно, скориставшись соковижималкою, потім розбавити його водою в пропорції 2 до 1. Готовий сік потрібно брати тільки освітлений. Корінь імбиру помийте, очистіть і натріть на дрібну тертку. Перелийте сік в каструлю, поставте на вогонь, додайте сіль, цукор і імбир. Доведіть маринад до кипіння і залийте його в банки з помідорами.

У велику каструлю, на дно покладіть рушник, залиште на нього банки з помідорами. У каструлю влийте воду, щоб вона доходила до «плечей» банок. Стерилізуйте банки з помідорами в яблучному соку 25-30 хвилин. Після стерилізації загорніть банки кришками, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження під пледом.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори як в магазині Помідори без оцту на зиму Помідори на зиму Солодкі мариновані помідори