закатках а-ля асорті можна використовувати фрукти і овочі. Наприклад, комбінувати помідори, яблука і виноград. В результаті ви отримаєте мариновані фрукти і овочі з вельми незвичайним, але дуже приємним смаком.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 800 гр.
  • Виноград – 300 гр.
  • Яблука (кислі) – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 – 2 шт.
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Часник – 1 – 2 зуб.
  • Листя хрону – за смаком
  • Листя вишні – за смаком
  • Листя чорної смородини – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати помідори з яблуками і виноградом? Підготуйте, промийте і просушіть всі овочі, фрукти і зелень. Моркву очистіть і наріжте товстими кружечками. З перцю видаліть перегородки і насіння, розрізати на 4-6 частин.

Укладіть в чисті стерилізовані банки всі підготовлені інгредієнти. Закип’ятіть в каструлі воду і затейте їй банки.

Банки прикрийте стерилізованими кришками і залиште їх на 20 хвилин.

Потім злийте воду назад в каструлю, додайте сіль, цукор і перець горошком, проваріть маринад 5-7 хвилин після кипіння. У банки додайте мед і мускатний горіх. Залете в банки гарячий маринад, загорніть кришки. Встановіть закачування догори дном, укутайте в теплу ковдру, залиште при кімнатній температурі до повного охолодження, а потім перенесіть в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори на 1 літр води Помідори гарячим способом Помідори з хроном на зиму Помідори з часником на зиму Помідори на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви