Якщо для вас неприйнятне використання оцту в домашньої консервації, можна поставити смачні помідори в желатині з використанням лимонної кислоти як консерванту. Заготовки добре збережуться і при цьому не будуть надмірно кислими.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Помідори свіжі – 800 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Желатин харчовий – 2 ч. л.
- Вода – 400 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Лимонна кислота – 0.33 ч. л.
- Перець запашний – за смаком
- Насіння кропу – за смаком
- Листя чорної смородини – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати помідори в желатині без оцту. Овочі вимити, цибулю почистити і нарізати тонкими пластинками.
Банки чисто вимити і обполоснути. Викласти на дно насіння кропу, за пару горошин запашного перцю, лист смородини і пластинки лука.
Томати порізати на 4 частини, наповнити ними банки. Коли банка наповниться трохи більше, ніж наполовину, покласти 1 ч. л. желатину без гірки в кожну банку. Желатин попередньо замочувати не потрібно. Укласти ще по 3 кільця ріпчастої цибулі, покласти часник. Далі заповнити тару помідорами по плічка. Для розсолу влити в каструлю воду, поставити на вогонь. Коли вода стане гарячою, всипати сіль, цукор, лимонну кислоту. Розмішати, поки компоненти не розчиняться, дати маринаду покипіти.
Залити банки з томатами маринадом, щільно закупорити кришками і простерилізувати 15 хв., за цей час желатин розчиниться.
Перевернути банки догори дном, накрити теплою ковдрою і дати повністю дійти до кімнатної температури. Унести на зиму в місце зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори класичні Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори на 3 літрову банку на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Томати, залиті окропом