Цибулю чудово поєднується з томатами, надаючи солодкуватий смак закуски. Помідори в желейної маси цікаво і незвично будуть виглядати на святковому столі і вже точно порадують вас і всіх гостей своїм приголомшливим смаком.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 0.5 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Желатин харчовий – 1,5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати помідори в желе на зиму обалденние без стерилізації, желатин розведіть в холодній воді відповідно до інструкції на пачці і залиште набухати на 30 хвилин.

Томати промийте, поріжте на 2 половини і виріжте місце кріплення плодоніжки.

З лука зніміть піну і наріжте його кільцями.

Слідом очистіть часник і розрізати на великі шматки.

В сухі стерильні банки покладіть цибулю і часник, лаврушки і перець.

Викладіть в тару помідори зрізом вниз.

У каструлю налийте воду, доведіть до кипіння, всипте сіль і цукор, перемішайте і витримайте до їх розчинення на малій температурі. Вимкніть вогонь, влийте оцет і додайте набряклий желатин. Ретельно розмішайте розсіл.

Перелийте гарячий маринад в банку з томатами, закупорьте прокип’яченими заздалегідь кришками.

Переверніть банку догори дном і накрийте ковдрою. Залиште помідори повільно остигати на ніч. Перемістіть банку на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори з цибулею Мариновані помідори класичні Мариновані помідори половинками Помідори в желатині на зиму Помідори в желе на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш