Якщо хочете приготувати помідори в желе на зиму, але не хочете морочитися з замочуванням желатину, то цей рецепт для вас. Настійно вам рекомендую приготувати помідори в желе з сухим желатином. Закуска виходить ароматною і запашної.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори свіжі – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Насіння кропу – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Лимонна кислота – 0.2 ч. л.
- Желатин харчовий – 1,5 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
Процес приготування:
Готувати помідори в желе з сухим желатином просто! Вимийте і стерилізуйте банки-яким способом. Помідори промийте під холодною водою, обсушити, наріжте часточками, видаливши плодоніжки. На дно стерильних банок викладіть насіння кропу і запашний перець горошком. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте кільцями. Заповніть банки помідорами та цибулею, чергуючи їх. В середину всипте желатин.
В каструлю з товстим дном налити літр питної води. Додайте цукровий пісок, лимонну кислоту і сіль. Поставте каструлю на середній вогонь. Доведіть до кипіння і варіть буквально хвилину, після чого зніміть з вогню.
Банки залийте приготовленим маринадом. Банки з закускою з помідорів помістіть в каструлю, застелену кухонним рушником, накрийте кришками, попередньо обдавши їх окропом. Налийте теплої води по плечики банок, доведіть до кипіння і стерилізують 15-20 хвилин на повільному вогні.
Гарячі банки з закускою з помідорів акуратно вийміть з каструлі і добре закрутіть кришками. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу. Потім переверніть і перемістіть банки в темне прохолодне місце на зберігання. Я використовувала червоні і жовті помідори.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори часточками з цибулею Помідори без оцту на зиму Помідори з лимонною кислотою Помідори на 3 літрову банку на зиму Різані помідори на зиму Солодкі помідори з цибулею на зиму