Маринування помідор – дуже захоплюючий процес зі своїми хитрощами і секретами. Наприклад, в якості консерванту можна використовувати не тільки оцет, але і аспірин і лимонну кислоту.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Сіль – 6 ст. л.
  • Аспірин – 2 шт.

Процес приготування:

Як приготувати помідори з аспірином і лимонною кислотою? Помідори, болгарський перець, морква помийте, залиште в стороні, щоб стекла вода. Цибулю очистіть від лушпиння. Болгарський перець моркву і цибулю наріжте великими шматками.

Банки для закаток стерилізуйте. Укладіть на дно банок нарізані цибулю, моркву і перець.

Потім укладіть в банки помідори до самого верху.

У каструлі закип’ятити воду, залийте нею помідори в банках, залиште на 15 хвилин.

Потім злийте воду назад в каструлю, ще раз закип’ятити.

В банки всипте сіль, цукор, таблетки аспірину, лимонну кислоту і перець горошком.

Повторно залийте банки окропом і відразу ж загорніть кришками. Банки переверніть догори дном і залиште їх в такому положенні до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори гарячим способом Помідори з аспірином Помідори з цибулею на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш