Маринування помідор – дуже захоплюючий процес зі своїми хитрощами і секретами. Наприклад, в якості консерванту можна використовувати не тільки оцет, але і аспірин і лимонну кислоту.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Сіль – 6 ст. л.
- Аспірин – 2 шт.
Процес приготування:
Як приготувати помідори з аспірином і лимонною кислотою? Помідори, болгарський перець, морква помийте, залиште в стороні, щоб стекла вода. Цибулю очистіть від лушпиння. Болгарський перець моркву і цибулю наріжте великими шматками.
Банки для закаток стерилізуйте. Укладіть на дно банок нарізані цибулю, моркву і перець.
Потім укладіть в банки помідори до самого верху.
У каструлі закип’ятити воду, залийте нею помідори в банках, залиште на 15 хвилин.
Потім злийте воду назад в каструлю, ще раз закип’ятити.
В банки всипте сіль, цукор, таблетки аспірину, лимонну кислоту і перець горошком.
Повторно залийте банки окропом і відразу ж загорніть кришками. Банки переверніть догори дном і залиште їх в такому положенні до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори гарячим способом Помідори з аспірином Помідори з цибулею на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш