Можна довго сперечатися про можливе шкоду використання аспірину в закатках, але так заготовляли овочі ще наші мами і бабусі. Тому тримайте рецепт смачних, щільних і соковитих томатів з цибулею і аспірином.
Інгредієнти: на 4 л.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець духмяний горошок – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Часник – 6 зуб.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 40 мл
- Аспірин – 2 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати помідори з аспірином і цибулею. Банки з кришками, простерилізувати. Помідори перебрати і помити. Наколоти томати зубочисткою або лучиною в декількох місцях, щоб при обробці окропом шкірка не потріскалася.
На дно простерилізованій банки скласти цибулю, нарізану кільцями. Кілька зубчиків часнику, зелень і прянощі. Все поділити навпіл між двома літровими банками.
Наповнити банки томатами. Залити їх окропом і залишити на 20 хв. постояти. Окремо для маринаду закип’ятити воду, всипати цукор і сіль, влити оцет. Залити цим маринадом помідори. Покласти в кожну банку по 1 таблетці аспірину. Закрити банки заздалегідь простерилизованными кришками.
Перевернути заготовки догори дном і накрити. Після повного охолодження винести загортання в льох.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з цибулею Солодкі мариновані помідори