Можна довго сперечатися про можливе шкоду використання аспірину в закатках, але так заготовляли овочі ще наші мами і бабусі. Тому тримайте рецепт смачних, щільних і соковитих томатів з цибулею і аспірином.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець духмяний горошок – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 6 зуб.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 40 мл
  • Аспірин – 2 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати помідори з аспірином і цибулею. Банки з кришками, простерилізувати. Помідори перебрати і помити. Наколоти томати зубочисткою або лучиною в декількох місцях, щоб при обробці окропом шкірка не потріскалася.

На дно простерилізованій банки скласти цибулю, нарізану кільцями. Кілька зубчиків часнику, зелень і прянощі. Все поділити навпіл між двома літровими банками.

Наповнити банки томатами. Залити їх окропом і залишити на 20 хв. постояти. Окремо для маринаду закип’ятити воду, всипати цукор і сіль, влити оцет. Залити цим маринадом помідори. Покласти в кожну банку по 1 таблетці аспірину. Закрити банки заздалегідь простерилизованными кришками.

Перевернути заготовки догори дном і накрити. Після повного охолодження винести загортання в льох.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з цибулею Солодкі мариновані помідори