Пропоную приготувати простий рецепт закуски з помідорів в желатині на зиму. Стерилізувати заготівлю не потрібно, що істотно скорочує час на приготування ароматної закуски. Кількість спецій і приправ ви можете регулювати самостійно в залежності від власних уподобань.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Часник – 1 головка
  • Желатин харчовий – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4,5 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 20 шт.
  • Вода – 2.5 л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування помідор в желатині на зиму без стерилізації. Желатин залийте склянкою води. Залиште на 25 хвилин.

Ретельно вимийте банки і стерилізуйте в мікрохвильовці.

Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, ріпчасту цибулю наріжте кільцями.

Помідори ретельно промийте під холодною водою, обсушіть, наколіть зубочисткою навколо плодоніжки.

Заповніть банки помідорами, часником і цибулею, чергуючи їх.

У каструлю налийте 4 склянки питної води. Додайте цукровий пісок і сіль.

Поставте каструлю на середній вогонь. Доведіть до кипіння, влийте столовий оцет, після чого зніміть з вогню і викладіть набряклий желатин. Ретельно перемішайте до повного розчинення желатину.

В банки, залийте приготовленим маринадом. Гарячі банки з закускою добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом. Переверніть їх догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на добу. Потім переверніть і перемістіть їх в прохолодне місце для зберігання.

Помідори можна готувати як цілими, так і різаними. Спробувати помідори можна через пару днів.

Приємного апетиту!

Консервовані помідори Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори гарячим способом Помідори з желатином без стерилізації Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Солодкі мариновані помідори