І мариновані, і свіжі, і в’ялені помідори завжди гармонійно поєднуються з базиліком. Для приготування цієї заготовки важливо правильно дотримуватися пропорції інгредієнтів для маринаду.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 1,5 – 1,7 кг
- Часник – 4 зуб.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Базилік свіжий – 2 гілки
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати помідори з базиліком на зиму без стерилізації? Помідори для маринування добре промийте під проточною водою і серветкою видаліть всю вологу. На кожному плоді зробіть зубочисткою кілька проколів в області плодоніжки, щоб помідори просочилися маринадом і залишилися цілими в банку.
Базилік обполосніть холодною водою. Часник очистіть від лушпиння і нарізати на пластинки. В чисту баночку покладіть на дно горошини запашного перцю і гілочку базиліка. Потім компактно укладіть підготовлені помідори, поміщаючи між ними й поверх помідорів по гілочки базиліка.
Закип’ятіть в окремій каструлі чисту воду і залийте крутим окропом помідори в банці. Банку прикрийте кип’яченої кришкою і залиште на 10 хвилин.
Після закінчення цього часу воду з баночок перелийте в ту ж каструлю, насипте до неї розраховане кількість цукру і солі і зваріть маринад. У баночку до помідорів налийте вказане в рецепті кількість столового оцту і залийте помідори киплячим маринадом, заповнюючи баночку до самого верху. Помідори відразу закатайте. Баночку переверніть кришку і накрийте теплим покривалом. Остиглі помідори перенесіть в місце зберігання зимових заготовок.
Їжте на здоров’я!
Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Помідори гарячим способом Помідори з базиліком на зиму Помідори на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом