Помідори з базиліком і медом – закуска, яка, безсумнівно, стане справжньою прикрасою святкового столу. Завдяки меду і базиліку, помідори набувають новий незвичайний для них кисло-солодкий присмак. Великою перевагою страви крім його смакових якостей є простота приготування.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Мед – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Базилік свіжий – 0.5 ч. л.
- Лимонний сік – 2 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати помідори з базиліком і медом, помідори промиваємо, злегка обсушуємо, потім нарізаємо шматочками.
Цибулину, очищену від лушпиння, нарізаємо півкільцями.
Очищаємо часник і дрібно нарізаємо.
В окремій ємності змішуємо мед, рослинне масло, сіль і лимонний сік. Все ретельно перемішуємо.
На тарілку викладаємо помідорні часточки, поверх яких укладають півкільця цибулі і подрібнений часник.
Всі присмачую приготовленої заправкою і сушеним базиліком.
Салат з помідорів з цибулею і базиліком готовий до подачі. Приємного апетиту!
Помідори часточками з часником