Помідори з базиліком і медом – закуска, яка, безсумнівно, стане справжньою прикрасою святкового столу. Завдяки меду і базиліку, помідори набувають новий незвичайний для них кисло-солодкий присмак. Великою перевагою страви крім його смакових якостей є простота приготування.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Базилік свіжий – 0.5 ч. л.
  • Лимонний сік – 2 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати помідори з базиліком і медом, помідори промиваємо, злегка обсушуємо, потім нарізаємо шматочками.

Цибулину, очищену від лушпиння, нарізаємо півкільцями.

Очищаємо часник і дрібно нарізаємо.

В окремій ємності змішуємо мед, рослинне масло, сіль і лимонний сік. Все ретельно перемішуємо.

На тарілку викладаємо помідорні часточки, поверх яких укладають півкільця цибулі і подрібнений часник.

Всі присмачую приготовленої заправкою і сушеним базиліком.

Салат з помідорів з цибулею і базиліком готовий до подачі. Приємного апетиту!

Помідори часточками з часником