Вашій увазі представлений рецепт ситної і смачної закуски у вигляді помідор, заготовлених шматочками з цибулею. Така закуска стане відмінним доповненням до гарячого блюда. Помідори, замариновані шматочками або часточками, виходять нітрохи не гірше, ніж заготовлені на зиму томати.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 3 зуб.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Коріандр – 0.25 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Щоб приготувати помідори шматочками з цибулею, банку стерилізуйте і обсушіть. У суху ємність викладаємо промитий кріп.

Далі сюди ж додаємо очищені зубчики часнику і нарізану кільцями ріпчасту цибулю.

Помідори промиваємо, вирізаємо плодоніжку, сам плід нарізаємо великими шматочками.

Заповнюємо нарізаними помідорами банку до самого верху.

Після цього овочі необхідно залити окропом і залишити на 15 хвилин.

Через деякий час воду з банки зливаємо в сотейник, додаємо до неї лавровий лист, чорний перець і коріандр. Також всипаємо і розчиняємо сіль та цукровий пісок.

Потім вливаємо олію і ставимо сотейник на вогонь. Коли маринад закипить, проварюємо його кілька хвилин, додаємо оцет і знімаємо з вогню.

Помідори з цибулею заливаємо киплячим маринадом і відразу ж закорковуємо ємність кришкою. Остуджуємо заготовку в перевернутому вигляді при кімнатній температурі. Зберігати її краще в прохолодному місці.

Приємного вам апетиту!

Мариновані помідори часточками з цибулею Мариновані помідори як в магазині Помідори з цибулею без стерилізації на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори часточками без стерилізації Помідори часточками з часником Помідори часточками на зиму Солодкі помідори з часником