Помідори з часником на зиму – це прекрасна закуска, смак якої полюбить вся сім’я. Вона зробить апетитніше м’ясні страви, так і гарніри. Готувати її досить просто, і з цим рецептом під силу впоратися навіть молодої господині. Приступимо!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Кріп – 2 шт.
  • Вода – 600 мл
  • Сіль – 2 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати помідори з часником всередині на зиму, помідори миємо й даємо їм обсохнути. Часник очищаємо від лушпиння і ріжемо зубчики на смужки.

Робимо надріз на кінчику помідора і встромляємо в нього часник. Складаємо їх, а також парасольки кропу в стерилізовану банку. Заливаємо їх окропом, накриваємо кришкою і накриваємо рушником або ковдрою. Залишаємо на 15 хв

Потім зливаємо воду в каструлю, додаємо в неї цукор і сіль і знову доводимо до кипіння.

Додаємо у воду оцет і заливаємо її в банки. Знову накриваємо їх кришками і закутуємо. Тримаємо ще 15 хв. Зливаємо воду і доводимо до кипіння в третій раз. Заливаємо в банки і закатуємо. Вкриваємо рушником до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Консервовані помідори Мариновані помідори Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори з часником Помідори без оцту і без стерилізації Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму