Сіль з давніх часів була засобом для консервації продуктів. Засолені овочі довго зберігаються і мають приємний хрускіт. Це допоможе вам урізноманітнити свій раціон на зимовий час, коли не завжди можна купити свіжі овочі.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 – 2 шт.
- Часник – 150 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – 90 мл
- Сіль – 50 гр.
- Листя чорної смородини – 15 шт.
- Перець чилі – 1,5 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування соління на зиму – помідор з капустою? Помідори вимийте і просушіть.
Капусту помийте і наріжте тонкою соломкою.
Листя смородини помийте і дайте воді стекти.
Болгарська і гострий перець помийте, очистіть від перегородок і насіння. М’якоть наріжте соломкою.
Часник очистіть від лушпиння.
На дно трилітрової банки покладіть шар капусти і частину спецій: перець, листя смородини і часник.
Наступний шар – помідори. І так чергуйте до верху банки.
Додайте цукор, сіль і оцет.
Закип’ятіть воду, залийте окропом банку і відразу загорніть металевою кришкою. Переверніть банку і залиште остигати при кімнатній температурі. У вас вийдуть помідори, які за смаком нагадують малосольні, і хрустка пікантна капуста.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори з часником Мариновані помідори на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори на зиму