Ще один варіант швидкої легкої закуски з помідорів – мариновані помідори з медом та часником. Такий незвичайний варіант маринаду краще всього підходить для помідорів сорту черрі або інших помідорів, мають солодкуватий присмак. Помідори, мариновані за нашим рецептом виходять пікантними, мед і оцет надає їм трохи солодощі, а оливкове масло і сушені трави додають приємні пряні нотки.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Помідори свіжі – 5 – 6 шт.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Мед – 0,5 ст. л.
  • М’ята сушена або Орегано – 1 ч. л.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Перець чилі – 1 щіпка
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати мариновані помідори з медом та часником, помідори промиваємо під струменем теплої проточної води, викладаємо на рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохнули. Потім, якщо помідори великі – нарізаємо їх на часточки, якщо маленькі – навпіл. Видаляємо в помідорах плодоніжки і вкладаємо їх у банку або будь-яку зручну ємність.

Готуємо маринад: у невеликій ємності змішуємо рідкий мед, оливкова олія, оцет, добре перемішуємо рідкі інгредієнти. Потім додаємо спеції і сіль. Все добре перемішуємо.

В банку до помідорів додаємо пропущений через прес часник і маринад. Закриваємо банку капроновою кришкою і трохи струшуємо вміст, щоб всі інгредієнти перемішалися між собою. Помідори залишаємо маринуватися при кімнатній температурі близько півгодини.

Готові помідори викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Помідори, що залишилися, необхідно зберігати в холодильнику один-два дні. Приємного апетиту!

Мариновані помідори Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори з часником Помідори холодним способом Помідори чилі на зиму