Рецепт для заготівлі помідорів з лимонною кислотою можна використовувати як черговий, завдяки йому взимку на вашому столі будуть смачні мариновані овочі. До того ж такі закачування робляться легко і без особливих турбот.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 1.6 – 1.8 кг
- Перець духмяний – 5 – 6 шт.
- Гвоздика – 6 бутонів
- Лимонна кислота – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 5 – 6 шт.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування помідорів з лимонною кислотою у 3-літрових банках? Банки вимийте з содою або миючим засобом, стерилізуйте їх, кришки прокип’ятіть.
Помідори вимийте і просушіть, кожен овоч проколіть зубочисткою у кількох місцях.
На дно банок викладіть необхідну кількість сухої гвоздики, запашного і чорного перцю горошком, потім покладіть помідори до верху.
У каструлі закип’ятити воду. Поступово наповніть банки з помідорами окропом. Прикрийте банки кришками і залиште на 10-15 хвилин настоятися. Потім злийте воду назад в каструлю, для цього вам може знадобитися спеціальна капронова кришка з дірочками.
Додайте у воду сіль, цукор і лимонну кислоту, доведіть розсіл до кипіння і дайте йому покипіти кілька хвилин. Сіль і цукор повинні повністю розчинитися.
Гарячий маринад залийте в банки з помідорами, загорніть кришки з допомогою закаточной машинки.
Поставте закачування догори дном, укутайте їх ковдрою і дайте їм охолонути. Зберігайте мариновані помідори в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори з лимонною кислотою Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори як в магазині Помідори без оцту і без стерилізації Помідори гарячим способом Помідори з лимонною кислотою Помідори з цукром на зиму