Рецепт для заготівлі помідорів з лимонною кислотою можна використовувати як черговий, завдяки йому взимку на вашому столі будуть смачні мариновані овочі. До того ж такі закачування робляться легко і без особливих турбот.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 1.6 – 1.8 кг
  • Перець духмяний – 5 – 6 шт.
  • Гвоздика – 6 бутонів
  • Лимонна кислота – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 5 – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування помідорів з лимонною кислотою у 3-літрових банках? Банки вимийте з содою або миючим засобом, стерилізуйте їх, кришки прокип’ятіть.

Помідори вимийте і просушіть, кожен овоч проколіть зубочисткою у кількох місцях.

На дно банок викладіть необхідну кількість сухої гвоздики, запашного і чорного перцю горошком, потім покладіть помідори до верху.

У каструлі закип’ятити воду. Поступово наповніть банки з помідорами окропом. Прикрийте банки кришками і залиште на 10-15 хвилин настоятися. Потім злийте воду назад в каструлю, для цього вам може знадобитися спеціальна капронова кришка з дірочками.

Додайте у воду сіль, цукор і лимонну кислоту, доведіть розсіл до кипіння і дайте йому покипіти кілька хвилин. Сіль і цукор повинні повністю розчинитися.

Гарячий маринад залийте в банки з помідорами, загорніть кришки з допомогою закаточной машинки.

Поставте закачування догори дном, укутайте їх ковдрою і дайте їм охолонути. Зберігайте мариновані помідори в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори з лимонною кислотою Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори як в магазині Помідори без оцту і без стерилізації Помідори гарячим способом Помідори з лимонною кислотою Помідори з цукром на зиму