Перед вами незвичайний рецепт маринування помідор на зиму, який передбачає використання морквяної бадилля. Помідори, заготовлені даними способом, виходять солодко-солоними, що підкреслює їх виражений і насичений смак. Така заготовка на зиму чудово доповнить сімейний обід або вечерю.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори свіжі – 600 гр.
  • Бадилля моркви – 5 пучків
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати помідори з морквяної бадиллям без аспірину, помідори промийте і проколіть кожен плід зубочисткою в області плодоніжки.

В попередньо стерилізовані ємності викладаємо промиту морквяну бадилля. Поверх неї викладаємо підготовлені помідори.

Далі необхідно залити киплячою водою томати, банки прикрити кришкою і залишити на 15-20 хвилин. Через деякий час рідину зливаємо.

Для приготування маринаду у сотейнику закип’ятити воду, додайте в неї необхідну кількість солі і цукрового піску. Після закипання проваріть маринад пару хвилин, додайте оцет і зніміть сотейник з вогню.

Гарячим маринадом залийте помідори і відразу закупорьте ємності кришками. Остудіть заготівлю, перевернувши банки догори дном і обгорнувши теплою ковдрою. Зверніть увагу, що кількість зазначених компонентів розраховане на одну літрову банку заготовки.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори на зиму Помідори на зиму Солодкі мариновані помідори