Так зручно готувати томати у невеликих банках. Цього обсягу якраз вистачає на 1-2 прийому їжі. Есенція оцтова додається в заготовку зовсім в невеликій кількості і дозволяє відмінно зберегти її всю зиму. А морквяна бадилля робить смак томатів приємним і неповторним.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 1,7 кг
  • Часник – 2 зуб.
  • Бадилля моркви – 50 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець духмяний горошок – 6 шт.
  • Оцтова есенція – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Готувати помідори з морквяної бадиллям та оцтовою есенцією легко! Першочергово, вимийте банки і стерилізуйте їх. В цей же час залийте воду в каструлю і доведіть до кипіння.

15 хвилин прокип’ятіть металеві кришки на середньому вогні.

Добре вимийте помідори і бадилля моркви. Очистіть часник і сполосніть його під проточною водою.

На помідорі біля плодоніжки зробіть кілька проколів, щоб вони краще маринувалися.

Всипте в банки зубчики часнику, лаврушку, 3 гілки бадилля і горошки перцю.

Розподіліть помідори у тарі, що щільно укладаючи один до одного.

Залийте киплячу воду в тару з томатами, накрийте кришкою і дайте їм прогрітися 15 хвилин.

Перелийте воду назад в каструлю, прокип’ятіть, додавши цукор і сіль, 3 хвилини, додайте есенцію.

Перелийте розсіл в тару з помідорами і закатайте з допомогою ключа кришками.

Перевертайте банки догори дном, перевіряючи їх герметичність. Укрийте їх ковдрою і залиште на 6 годин повільно остигати.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори в літрових банках Солодкі помідори з часником