Так зручно готувати томати у невеликих банках. Цього обсягу якраз вистачає на 1-2 прийому їжі. Есенція оцтова додається в заготовку зовсім в невеликій кількості і дозволяє відмінно зберегти її всю зиму. А морквяна бадилля робить смак томатів приємним і неповторним.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 1,7 кг
- Часник – 2 зуб.
- Бадилля моркви – 50 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Оцтова есенція – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Готувати помідори з морквяної бадиллям та оцтовою есенцією легко! Першочергово, вимийте банки і стерилізуйте їх. В цей же час залийте воду в каструлю і доведіть до кипіння.
15 хвилин прокип’ятіть металеві кришки на середньому вогні.
Добре вимийте помідори і бадилля моркви. Очистіть часник і сполосніть його під проточною водою.
На помідорі біля плодоніжки зробіть кілька проколів, щоб вони краще маринувалися.
Всипте в банки зубчики часнику, лаврушку, 3 гілки бадилля і горошки перцю.
Розподіліть помідори у тарі, що щільно укладаючи один до одного.
Залийте киплячу воду в тару з томатами, накрийте кришкою і дайте їм прогрітися 15 хвилин.
Перелийте воду назад в каструлю, прокип’ятіть, додавши цукор і сіль, 3 хвилини, додайте есенцію.
Перелийте розсіл в тару з помідорами і закатайте з допомогою ключа кришками.
Перевертайте банки догори дном, перевіряючи їх герметичність. Укрийте їх ковдрою і залиште на 6 годин повільно остигати.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори в літрових банках Солодкі помідори з часником