Помідори з синім виноградом для багатьох видасться несподіваним поєднанням. Завдяки синього винограду помідори не тільки здобувають незвичайні смакові нотки, але і апетитний синюватий відтінок. При бажанні в заготовку крім винограду і помідорів можна додати часник або будь-який інший улюблений овоч. Ми ж пропонуємо вам класичний варіант заготовки.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Помідори свіжі (жилаві) – 2 кг
  • Масло оливкова – 250 мл
  • Орегано – 3 щіпки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Базилік свіжий – 1 пучок
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування помідорів з синім виноградом? В першу чергу необхідно пастеризувати банки. Нам знадобиться 6 літрових банок. Перед стерилізацією промиваємо банки з використанням харчової соди. Кришки опускаємо в киплячу воду на п’ять хвилин. Потім ретельно промиваємо овочі. Виноград поділяємо і промиваємо кожну ягідку. Перець промиваємо і видаляємо з нього насіння і плодоніжку. На дно кожної банки викладаємо по 1 лавровому листу, 7 шт. перцю горошком, 2 шт. перцю запашного, чверть цибулини.

Першим шаром викладаємо помідори, потім – солодкий перець.

Наступний шар – виноград.

Повторюємо шари, поки банку не буде повною.

Зверху акуратно кладемо гілочку кропу.

Заливаємо вміст банок окропом і залишаємо на десять хвилин. Після цього зливаємо воду в каструлю, додаємо туди сіль, цукор, доводимо маринад до кипіння. Потім розливаємо його по банкам. Повторюємо процедуру ще раз: через десять хвилин зливаємо маринад з банок в каструлю і доводимо до кипіння. Знову розливаємо маринад по банках.

В банки вливаємо по півтори ложки оцту. Тепер банки накриваємо кришками і закатуємо. Відразу після цього банки переверніть догори дном до повного охолодження їх вмісту.

Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори як в магазині Помідори з цукром на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори в літрових банках Солодкі помідори на зиму Томати, залиті окропом