закатках а-ля асорті можна використовувати фрукти і овочі. Наприклад, комбінувати помідори, яблука і виноград. В результаті ви отримаєте мариновані фрукти і овочі з вельми незвичайним, але дуже приємним смаком.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 800 гр.
- Виноград – 300 гр.
- Яблука (кислі) – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 – 2 шт.
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Перець чорний горошок – за смаком
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Мед – 3 ст. л.
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Листя хрону – за смаком
- Листя вишні – за смаком
- Листя чорної смородини – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати помідори з яблуками і виноградом? Підготуйте, промийте і просушіть всі овочі, фрукти і зелень. Моркву очистіть і наріжте товстими кружечками. З перцю видаліть перегородки і насіння, розрізати на 4-6 частин.
Укладіть в чисті стерилізовані банки всі підготовлені інгредієнти. Закип’ятіть в каструлі воду і затейте їй банки.
Банки прикрийте стерилізованими кришками і залиште їх на 20 хвилин.
Потім злийте воду назад в каструлю, додайте сіль, цукор і перець горошком, проваріть маринад 5-7 хвилин після кипіння. У банки додайте мед і мускатний горіх. Залете в банки гарячий маринад, загорніть кришки. Встановіть закачування догори дном, укутайте в теплу ковдру, залиште при кімнатній температурі до повного охолодження, а потім перенесіть в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори на 1 літр води Помідори гарячим способом Помідори з хроном на зиму Помідори з часником на зиму Помідори на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви