Пропоную приготувати дуже смачний повітряний маннік на йогурті. Текстура домашньої випічки виходить пишною і пористої. Ніжний манник не вимагає спеціальних навичок і готується дуже просто і швидко. Спробуйте приготувати, і ваші домашні скажуть вам «спасибі».


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Йогурт – 200 мл
  • Манна крупа – 160 гр.
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для змазування
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Щоб приготувати маннік на йогурті дуже смачний повітряний, в чашу блендера влийте необхідну кількість йогурту і розбийте курячі яйця. Йогурт можна використовувати з будь-яким смаком. У мене був натуральний йогурт. Ретельно перемішайте блендером до однорідної консистенції.

Відміряйте необхідну кількість манної крупи і висипте до збитою масою, ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання, періодично перемішуючи блендером.

В набряклу манну крупу, додайте вказане в рецепті кількість цукрового піску, просійте необхідну кількість пшеничного борошна разом з содою і ваніліном, добре перемішайте блендером. Металеву форму змастіть невеликою кількістю рослинного масла і залийте приготованим тестом.

Форму помістіть в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин. Готовність лепешняку перевірте дерев’яної шпажкою або зубочисткою. Потім акуратно вийміть форму з манником з духовки, трохи остудити, після чого манник акуратно вийміть з металевої форми.

Остиглий повітряний маннік на йогурті викладіть на блюдо, прикрасити цукровою пудрою, розріжте на порційні шматочки.

Подавайте десерт на стіл з ароматним чаєм або свіжозавареною кавою.

Насолоджуйтеся повітряним і неймовірно смачним манником!

Манник Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру