Пропоную приготувати дуже смачний повітряний маннік на йогурті. Текстура домашньої випічки виходить пишною і пористої. Ніжний манник не вимагає спеціальних навичок і готується дуже просто і швидко. Спробуйте приготувати, і ваші домашні скажуть вам «спасибі».
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Йогурт – 200 мл
- Манна крупа – 160 гр.
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Масло рослинне – для змазування
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Щоб приготувати маннік на йогурті дуже смачний повітряний, в чашу блендера влийте необхідну кількість йогурту і розбийте курячі яйця. Йогурт можна використовувати з будь-яким смаком. У мене був натуральний йогурт. Ретельно перемішайте блендером до однорідної консистенції.
Відміряйте необхідну кількість манної крупи і висипте до збитою масою, ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання, періодично перемішуючи блендером.
В набряклу манну крупу, додайте вказане в рецепті кількість цукрового піску, просійте необхідну кількість пшеничного борошна разом з содою і ваніліном, добре перемішайте блендером. Металеву форму змастіть невеликою кількістю рослинного масла і залийте приготованим тестом.
Форму помістіть в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин. Готовність лепешняку перевірте дерев’яної шпажкою або зубочисткою. Потім акуратно вийміть форму з манником з духовки, трохи остудити, після чого манник акуратно вийміть з металевої форми.
Остиглий повітряний маннік на йогурті викладіть на блюдо, прикрасити цукровою пудрою, розріжте на порційні шматочки.
Подавайте десерт на стіл з ароматним чаєм або свіжозавареною кавою.
Насолоджуйтеся повітряним і неймовірно смачним манником!
Манник Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру