Безліч варіацій лепешняку робить з нього універсальне блюдо, яке можна приготувати з мінімальним набором продуктів. Спробуйте манний пиріг за рецептом без використання яєць. Може бути, такий спосіб і стане вашим улюбленим.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Манна крупа – 1,5 склянки
- Кефір – 2 склянки
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно – 1 склянка
- Сода харчова – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати повітряний маннік на кефірі без яєць в духовці. Спершу необхідно розтопити вершкове масло.
Його змішуємо з цукром, манною крупою і кефіром. Даємо настоятися 30 хвилин для розбухання крупи.
Через деякий час в настоявшуюся масу просіваємо борошно і соду.
Перемішуємо до однорідності, а потім викладаємо в будь-яку зручну форму для випікання.
Готуємо при температурі 180 градусів 30 хвилин.
Готовий манник без яєць дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути, ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Манник Манник без молока Манник класичний Маннік на кефірі без борошна Маннік на кефірі з борошном Маннік на кефірі класичний