Безліч варіацій лепешняку робить з нього універсальне блюдо, яке можна приготувати з мінімальним набором продуктів. Спробуйте манний пиріг за рецептом без використання яєць. Може бути, такий спосіб і стане вашим улюбленим.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Манна крупа – 1,5 склянки
  • Кефір – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 1 склянка
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати повітряний маннік на кефірі без яєць в духовці. Спершу необхідно розтопити вершкове масло.

Його змішуємо з цукром, манною крупою і кефіром. Даємо настоятися 30 хвилин для розбухання крупи.

Через деякий час в настоявшуюся масу просіваємо борошно і соду.

Перемішуємо до однорідності, а потім викладаємо в будь-яку зручну форму для випікання.

Готуємо при температурі 180 градусів 30 хвилин.

Готовий манник без яєць дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути, ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Манник Манник без молока Манник класичний Маннік на кефірі без борошна Маннік на кефірі з борошном Маннік на кефірі класичний