Плоди абрикосів містять велику кількість корисних вітамінів і мікроелементів. При тепловій обробці абрикосів зберігається велика кількість корисних речовин. Тому повидло з абрикосів не тільки смачне і ароматне, але і корисне.
Інгредієнти: на 1 л.
- Абрикоси – 1.5 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Як приготувати повидло з абрикосів блендером? Підготуйте необхідні інгредієнти для абрикосового повидла. Абрикоси добре переберіть, ретельно промийте під проточною водою. Дайте плодам обсохнути. Вимиті і обсушені абрикоси розріжте навпіл і вийміть кісточки.
Підготовлені абрикоси викладіть в каструлю з товстим дном і з допомогою заглибного блендера подрібніть їх до однорідної консистенції. Якщо у вас немає заглибного блендера, тоді скористайтеся м’ясорубкою.
Влийте необхідну кількість води і ретельно перемішайте. Поставте каструлю з товстим дном на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Якщо утворюється пінка, акуратно зніміть її. Вимкніть вогонь і залиште абрикосове пюре повністю охолонути.
Остигле пюре протріть через дрібне сито і помістіть однорідну масу назад в каструлю. Додайте необхідну кількість цукрового піску. Періодично помішуйте, щоб цукровий пісок повністю розчинився. Варіть приблизно 35-45 хвилин на повільному вогні. За 5 хвилин до готовності додайте лимонну кислоту і ретельно перемішайте.
Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх разом з кришками. З допомогою ополоника акуратно розлийте повидло по стерильним банкам. Гарячі банки з повидлом з абрикосів закатаю з допомогою закаточной машинки або закрутіть кришками, і переверніть догори дном. Залиште повністю охолонути. Потім перемістіть в темне місце на зберігання.
Приємного насолоди!
Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів з лимонною кислотою Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів Повидло