Прекрасний десерт з натуральних інгредієнтів, який припаде до смаку і дорослим, і дітям. Головне завдання – це вибрати солодкі, стиглі ранетки і лимон з тонкою шкіркою, в іншому помилитися вкрай складно.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Ранетки – 1 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати повидло з ранеток з лимоном. Підготуємо основний компонент нашого повидла: ранетки ретельно промиваємо, відчищаємо від шкірки, видаляємо хвостики і нарізаємо довільно (також можна скористатися теркою), спосіб нарізки нам не важливий, так як далі ми все одно вдамося до допомоги блендера або «товкачика». Нарізані яблука заливаємо склянкою чистої води і цукром, прибираємо в сторону на 6-8 годин, для того, щоб плоди віддали свій сік.

Лимон промиваємо під струменем води і, не знімаючи шкірки, нарізаємо на кілька частин, видаляючи всі кісточки. Нарізані шматочки перебиваємо з допомогою кухонного комбайна або пропускаємо через м’ясорубку.

Яблука у власному соку відправляємо на плиту, доводимо до кипіння і відразу зменшуємо вогонь. Продовжуємо варіння близько півтори години, не забуваючи постійно помішувати. Коли яблука стануть напівпрозорими і дуже м’якими – знімаємо з вогню і перебиваємо заглибним блендером. Робити це потрібно дуже акуратно, так як маса може розлітатися і обпалити руки.

Коли яблука придбають консистенцію пюре – повертаємо на плиту, додаємо подрібнений лимон і варимо приблизно 5-7 хвилин після закипання.

Кипляче повидло розливаємо по заздалегідь простерилизованным банкам і відразу ж закатуємо. Накриваємо щільною тканиною і даємо повністю охолонути.

Густе і ароматне варення готове! Рекомендується зберігати в прохолодному місці, подалі від очей ласунів. Приємного апетиту!

Повидло Повидло з ранеток Повидло з яблук