Якщо взимку захочеться намазати ароматного густого повидла з абрикосів на батон або ж зробити з них смачний фруктовий пиріг, з нашим рецептом вам це буде зробити простіше простого. Повидло виходить дуже ніжним, соковитим і в міру солодким, а готується досить просто і швидко.
Інгредієнти: на 1 л.
- Абрикоси – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 200 мл
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати повидло з абрикосів на зиму, необхідно відібрати для повидла стиглі (можна навіть перестиглі) абрикоси. Помити фрукти під холодною водою.
Абрикоси розрізати на половинки і вийняти з них кісточки.
Нарізані абрикоси перекласти в глибоку каструлю, залити водою.
Поставити каструлю з фруктами на повільний вогонь. Дочекатися кипіння, потім вимкнути вогонь і дати повністю охолонути.
Перетерти остиглу абрикосову масу через сито, домагаючись однорідної консистенції.
перетерту масу додати цукор, перемішати. Знову поставити абрикосову масу на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи.
Коли маса закипить, зменшити вогонь і варити ще 5 хвилин. Потім зняти каструлю з вогню і дати абрикосам охолонути.
Остигле майбутнє повидло знову закип’ятити, додати в каструлю лимонну кислоту, ретельно перемішати. Варити 15 хвилин на невеликому вогні.
Банки для абрикосового повидла заздалегідь стерилізувати, кришки для закочування обдати окропом. Розлити повидло з абрикосів на зиму по підготовленим банкам.
Банки закатати і відправити на зберігання на зиму в прохолодне темне місце.
Не забудьте залишити трохи бурштинового повидла з абрикосів на пробу!
Абрикоси на зиму Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів з лимонною кислотою Повидло