Якщо взимку захочеться намазати ароматного густого повидла з абрикосів на батон або ж зробити з них смачний фруктовий пиріг, з нашим рецептом вам це буде зробити простіше простого. Повидло виходить дуже ніжним, соковитим і в міру солодким, а готується досить просто і швидко.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Абрикоси – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати повидло з абрикосів на зиму, необхідно відібрати для повидла стиглі (можна навіть перестиглі) абрикоси. Помити фрукти під холодною водою.

Абрикоси розрізати на половинки і вийняти з них кісточки.

Нарізані абрикоси перекласти в глибоку каструлю, залити водою.

Поставити каструлю з фруктами на повільний вогонь. Дочекатися кипіння, потім вимкнути вогонь і дати повністю охолонути.

Перетерти остиглу абрикосову масу через сито, домагаючись однорідної консистенції.

перетерту масу додати цукор, перемішати. Знову поставити абрикосову масу на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи.

Коли маса закипить, зменшити вогонь і варити ще 5 хвилин. Потім зняти каструлю з вогню і дати абрикосам охолонути.

Остигле майбутнє повидло знову закип’ятити, додати в каструлю лимонну кислоту, ретельно перемішати. Варити 15 хвилин на невеликому вогні.

Банки для абрикосового повидла заздалегідь стерилізувати, кришки для закочування обдати окропом. Розлити повидло з абрикосів на зиму по підготовленим банкам.

Банки закатати і відправити на зберігання на зиму в прохолодне темне місце.

Не забудьте залишити трохи бурштинового повидла з абрикосів на пробу!

Абрикоси на зиму Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів з лимонною кислотою Повидло