Повидло активно використовується для супроводу оладок, тостів, млинців, а також для начинки пирогів, прошарування тортів та ін. Його однорідна консистенція, зручна і дозволяє повноцінно використовувати і ягоди і сироп. Щоб повидло вийшло густим, додамо агар-агар.
Інгредієнти: на 1 л.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Вода – 50 гр.
- Агар-агар – 2 ч. л.
Процес приготування:
Готувати повидло з полуниці з агар-агаром легко! Полуницю ретельно промиваємо в прохолодній воді, чашолистки видаляємо. Промиті ягоди поміщаємо на чистий рушник і даємо зайвої вологи після промивання обсохнути. У чисту глибоку посуд для варіння покласти підготовлені ягоди. За допомогою заглибного блендера пюрируем полуницю. Можна залишити частину ягід частково подрібненими, щоб повидло мало певну структуру, і не було однорідним. Це справа смаку.
Всипаємо в полуничне пюре цукровий пісок, перемішуємо і залишаємо на годину-півтора, щоб цукор розчинився.
Паралельно в окремій ємності змішуємо агар-агар і воду. Відставляємо в сторону до моменту запитання. Ставимо посуд з полуничним пюре на плиту і доводимо його до кипіння. Варимо три хвилини. Після цього додаємо замочений агар-агар, гарненько його ще раз перемішавши перед цим. Після додавання перемішуємо і варимо ще п’ятнадцять-двадцять хвилин. Готово – можна знімати з плити.
Банки і кришки стерилізуємо будь-яким доступним способом. Даємо тарі повністю обсохнути. У підготовлені банки розливаємо гаряче повидло і закриваємо сухими кришками.
Банки з повидлом перевертаємо догори дном для перевірки герметичності і залишаємо остигати.
Охолоджені банки прибираємо в льох або холодильник на зберігання.
Приємного апетиту!
Варення з полуниці Джем з полуниці з агар агаром Желе з полуниці Повидло