Повидло активно використовується для супроводу оладок, тостів, млинців, а також для начинки пирогів, прошарування тортів та ін. Його однорідна консистенція, зручна і дозволяє повноцінно використовувати і ягоди і сироп. Щоб повидло вийшло густим, додамо агар-агар.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Вода – 50 гр.
  • Агар-агар – 2 ч. л.

Процес приготування:

Готувати повидло з полуниці з агар-агаром легко! Полуницю ретельно промиваємо в прохолодній воді, чашолистки видаляємо. Промиті ягоди поміщаємо на чистий рушник і даємо зайвої вологи після промивання обсохнути. У чисту глибоку посуд для варіння покласти підготовлені ягоди. За допомогою заглибного блендера пюрируем полуницю. Можна залишити частину ягід частково подрібненими, щоб повидло мало певну структуру, і не було однорідним. Це справа смаку.

Всипаємо в полуничне пюре цукровий пісок, перемішуємо і залишаємо на годину-півтора, щоб цукор розчинився.

Паралельно в окремій ємності змішуємо агар-агар і воду. Відставляємо в сторону до моменту запитання. Ставимо посуд з полуничним пюре на плиту і доводимо його до кипіння. Варимо три хвилини. Після цього додаємо замочений агар-агар, гарненько його ще раз перемішавши перед цим. Після додавання перемішуємо і варимо ще п’ятнадцять-двадцять хвилин. Готово – можна знімати з плити.

Банки і кришки стерилізуємо будь-яким доступним способом. Даємо тарі повністю обсохнути. У підготовлені банки розливаємо гаряче повидло і закриваємо сухими кришками.

Банки з повидлом перевертаємо догори дном для перевірки герметичності і залишаємо остигати.

Охолоджені банки прибираємо в льох або холодильник на зберігання.

Приємного апетиту!

Варення з полуниці Джем з полуниці з агар агаром Желе з полуниці Повидло