Яскраве сонячне повидло з жовтої аличі одним своїм виглядом піднімає настрій і викликає бажання його спробувати. Освіжаючий смак з кислинкою, м’яка густа консистенція, натуральний склад – чого ще бажати від десертної домашньої заготовки?
Інгредієнти: на 1.3 л.
- Алича – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування повидла з жовтої аличі на зиму. Аличу промиваємо, зіпсовані плоди викидаємо, видаляємо плодоніжки. У каструлю кладемо підготовлену аличу і вливаємо до неї воду в такій кількості, щоб вона покрила плоди. Ставимо на плиту. Закриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Пропарюють аличу на маленькому вогні п’ять-сім хвилин.
Потім плоди відкидаємо на сито і даємо рідини стекти. Протираємо аличу через сито, відділяючи таким чином кісточки і отримуючи однорідне пюре.
Отримане пюре виливаємо в каструлю, додаємо цукровий пісок, перемішуємо. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, помішуючи.
Варимо повидло сорок – п’ятдесят хвилин. Маса повинна стати густішим. Не забуваємо помішувати.
Банки і кришки моєму, стерилізуємо. Готове гаряче повидло розливаємо по стерильним банкам. Закручуємо кришками, даємо повністю охолонути. Прибираємо повидло на зберігання в льох або холодильник. Після охолодження і охолодження повидло стає густішим.
Приємного аппетита!
Джеми Повидло