М’якоть кавуна засипають цукром і залишають на 2 години. Потім все доводиться до кипіння, і вариться протягом 40 хвилин в 3 підходи. В останню варіння додається кориця. Гаряче варення розкладається по банкам і закривається кришками.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • М’якоть кавуна – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1.6 кг
  • Кориця мелена – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з м’якоті кавуна з корицею, для початку ретельно промиваємо кавун під проточною водою і обсушуємо його з допомогою рушники. Вирізаємо з нього м’якоть, нарізаємо її довільними шматочками і видаляємо всі кісточки.

Тепер перекладаємо нарізану кавунову м’якоть у відповідну ємність, засипаємо цукровим піском, перемішуємо і залишаємо настоюватися на 2 години.

Через це час, відправляємо м’якоть кавуна з утворився сиропом в глибоку каструлю і доводимо до кипіння на середньому вогні. Після закипання варимо протягом 40 хвилин, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою. Даємо варенню охолонути і робимо цей крок ще 2-3 рази, залежно від бажаної густоти. На останній варіння додаємо чайну ложку кориці.

Після фінальної варіння відразу ж розкладаємо гарячу масу по простерилизованным банкам, щільно закручуємо їх кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.

Відправляємо на зберігання в сухе темне місце. Використовуємо, трохи пряне варення, в якості добавки в кашу, випічку або вживаємо в чистому вигляді з гарячим чаєм. Приємного апетиту!

Варення з арбуза Варення з м'якоті кавуна Джеми Кавун на зиму в банках