Яблучне повидло має смак дитинства. Повидло виходить густим із-за великого вмісту пектину в плодах. Густота повидла дозволяє використовувати його в будь-яку випічку, т. к. така начинка майже не віддає рідина, випічка не розмокає.


Інгредієнти: на 1.2 л.

  • Яблука – 2 кг
  • Цукор-пісок – 750 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати повидло з яблук густе. Яблука перебрати, помити. Зняти шкірку і видалити насіннєві коробки. Нарізати очищені яблука дольками, відважити 2 кг сировини.

яблука Потерти на крупну тертку.

Укласти в товстостінну каструлю і варити яблука без додавання води на протязі 15-20 хв.

Пробити яблучну масу блендером до однорідності.

Всипати цукровий пісок і розмішати.

Варити яблучне повидло протягом 40 хв., якщо яблука малосочные, і близько 2 годин, якщо плоди досить соковиті. Для перевірки покласти половину чайної ложки повидла на холодне блюдце і нахилити. Вона не повинна стікати навіть в гарячому вигляді.

Перекласти гаряче повидло в стерильні банки, дати охолонути.

Закрити варення кришками з капрону або закатати, прибрати в холодне місце.

Приємного апетиту!

Повидло Повидло з яблук