ПП гарбузовий кекс – це найніжніший дієтичний десерт дає можливість не відмовлятися від можливості побалувати себе під час дотримання дієти. Адже він одночасно і смачний, і корисний, і малокалорійний.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Гарбуз – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Мед – 2 ст. л.
- Апельсин – 1 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Пшеничні висівки – 3 – 4 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування ПП гарбузового кексу? Зрізаємо з гарбуза шкірку, очищаємо від насіння і зайвих волокон і ріжемо невеликими шматочками довільної форми. Промиваємо і складаємо в каструлю.
Заливаємо гарбуз звичайною водою і ставимо на плиту. Після закипання варимо гарбуз під кришкою на повільному вогні близько 20 хвилин.
Зливаємо воду і пюрируем гарбуз за допомогою товкачика або заглибного блендера до однорідної консистенції. Охолоджуємо до кімнатної температури.
Акуратно розбиваємо яйця і відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки кладемо в миску, в якій будемо надалі замішувати тісто. Миску з білками поки ставимо в холодильник.
За допомогою міксера збиваємо жовтки до пишного повітряного стану. Збиваємо на високих оборотах.
У збиті жовтки додаємо гарбузове пюре і пшеничні висівки. Замість пшеничних висівок можна взяти за бажанням вівсяні, лляні або житні.
Ретельно промиваємо апельсин, просушуємо і натираємо цедру відразу в миску.
Додаємо мед, соду і щіпку солі. Все гарненько перемішуємо до однорідності.
Дістаємо білки з холодильника і збиваємо їх до стійких піків. Починаємо збивання на мінімальній швидкості міксера, поступово збільшуючи її до максимальної. Віночки міксера повинні бути чистими і сухими.
Збиті білки акуратно вмішуємо в тісто кількома рухами знизу вгору.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом.
Перекладаємо в неї тісто, розрівнюємо і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів.
Випікаємо близько 40 хвилин. Готовий кекс злегка остуджуємо, дістаємо з форми і угощаемся. Приємного апетиту!
Апельсинові кекси Гарбузове кекси Кекси без молока Кекси без цукру Медові кекси Пісні кекси ПП кекси