Приготувати лазанью без листів для лазаньї – легко! Листи для лазаньї з легкістю можна замінити листами лаваша. На смак це нітрохи не вплине, а час приготування істотно скоротить. А в результаті у нас вийде все та ж смачна, ароматна, соковита лазанья, яка припаде до смаку вам і вашим домочадцям.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Лаваш (тонких) – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яловичий фарш – 500 гр.
- Помідори свіжі – 700 гр.
- Для соусу: –
- Борошно пшеничне – 40 гр.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Молоко коров’яче – 400 мл
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Приправа Італійські трави – 2 ч. л.
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування ПП лазаньї з лаваша. Чистимо цибулину, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Викладаємо пассироваться на розігріту сковороду з оливковою олією. Після цього викладаємо до цибулі фарш, солимо, перчимо і готуємо під кришкою до готовності, не забуваючи періодично помішувати.
Помідори промиваємо, нарізаємо великими кубиками і кладемо в каструлю. Ставимо на середній вогонь і тушкуємо до м’якості. Коли помідори можна буде пом’яти виделкою – перетираємо через сито – у нас вийшло дуже смачне натуральне томатне пюре.
томатне пюре Додаємо до фаршу, додаємо у фарш, спеції, все добре перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні близько 10 хвилин, щоб випарувалася зайва рідина.
Приступаємо до приготування соусу бешамель. Необхідно розтопити В сотейнику вершкове масло, потім додати до нього борошно і трохи обсмажити її.
Додаємо в сотейник молоко і ретельно перемішуємо за допомогою віночка до повної однорідності маси. Варимо соус на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Після цього додаємо в соус сіль, мускатний горіх і 50 грам натертого на дрібній тертці сиру. Добре перемішуємо і знімаємо з вогню.
Приступаємо до складання лазаньї: на дно змазаній оливковою олією форми викладаємо лист лавашу. Змащуємо його соусом бешамель і викладаємо фарш. Фарш накриваємо наступним листом лаваша і таким чином переслаиваем всі листи лаваша.
Останнім шаром повинен бути лаваш, добре промазуємо його соусом і посипаємо натертим на крупній тертці сиром. Ставимо форму з лазаньєю в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Готову лазанью дістаємо з духовки, даємо їй трохи охолонути і посипаємо зеленню. Після цього ріжемо її на порційні шматочки і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Лазанья Лазанья болоньєзе Лазанья з фаршем і соусом бешамель Лазанья італійська Лінива лазанья Лінива лазанья з лаваша