Лінива ачма з лаваша знаменита своєю ситні і ароматом. Також апетитне блюдо можна приготувати, не порушуючи правил правильного харчування. Ви не витратите багато часу на приготування, а результат приємно порадує вас і ваших домашніх.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лаваш – 2 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сир Пармезан – 120 гр.
  • Сир Сулугуні – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати пп ліниву ачму з лаваша? Натираємо два види сиру на крупній тертці і змішуємо їх. Для низької калорійності страви слід вибирати продукти з меншим вмістом жиру.

До сиру додаємо сметану і розбиваємо яйця. Ретельно перемішуємо начинку до однорідної маси.

Викладаємо перший лаваш у форму для випікання. На нього – частина начинки.

Далі кладемо вирізаний лаваш за формою страви, обмазуємо його вершковим маслом. Додаємо ще одну частину начинки і закриваємо краями першого лаваша.

Зверху пиріг ретельно обмазуємо залишилася начинкою з сиру, яєць і сметани.

Відправляємо в духовку на 35 хвилин. Готуємо при температурі 180 градусів.

Дістаємо готову ачму з духовки, даємо їй трохи охолонути і подаємо до столу. Апетитне блюдо з ПП рецептом готово!

Ачма з лаваша Ачма з лаваша в духовці Ачма з лаваша з сиром Лінива ачма з лаваша