Буряк багата мінералами, вітамінами і антиоксидантами. До того ж, при термообробці, вона не втрачає своїх корисних властивостей, що робить його вкрай привабливим овочем для любителів правильного харчування. І як можна здогадатися, з неї роблять не тільки улюблений борщ, але і велика кількість корисних і смачних салатів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк – 2 – 3 шт.
- Кедрові горіхи – 30 гр.
- Волоський горіх – 50 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Йогурт (без цукру) – 50 мл
- Сіль – за смаком
- Майонез – 30 – 50 мл
- Часник – 1 зуб.
- Копчена курка – 200 – 250 гр.
- Огірки – 1 – 2 шт.
- Сир Пармезан – 70 – 80 гр.
- Кукурудза консервована – 100 – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати ПП салату з буряка, з буряків змийте залишки землі, залийте водою і поставте варитися в мундирі. Готову буряк очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.
Ізюм добре промийте під проточною водою, потім залийте його окропом і залиште на 10-15 хвилин, нехай настоїться і набубнявіє. Злийте воду з родзинок, розкладіть його на паперових рушниках і залиште обсихати.
Часник пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці, змішайте його з буряком.
Ядра волоських горіхів дістаньте з шкаралупи, дрібно нарубаєте їх ножем або можете скористатися толкушкой і подрібнити горіхи в ступці.
З’єднайте всі інгредієнти в одній мисці, буряк, часник, родзинки, волоські та кедрові горіхи, йогурт. Добре перемішайте, спробуйте на смак і при необхідності посоліть. Яскравий, корисний і смачний салат буде хорошим доповненням до обіднього столу.
Приємного апетиту!
Салати з куркою