Як часто ми пробували шарлотки! Здається, що нічого нового в її рецепті бути не може. Але це ні так. Досить замінити звичну нам пшеничне борошно гречаної, і звичайна шарлотка перетворитися у вишуканий делікатес, який порадує і смаком і неповторним ароматом.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яблука – 5 – 7 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 170 гр.
  • Борошно пшеничне – 70 гр.
  • Борошно гречана – 70 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати шарлотку з гречаного борошна з яблуками легко! Яблука миємо й розрізаємо на невеликі тонкі скибочки.

Дно форми для випікання застеляємо пергаментом, змащуємо його тонким шаром вершкового масла і надсилаємо борошном.

У форму викладаємо нарізані яблука.

До яєць додаємо цукор.

Збиваємо до отримання пишної світлої маси.

Поступово всипаємо пшеничне та гречане борошно, додаємо розпушувач.

Перемішуємо по колу, щоб у тісті не утворювалися грудочки.

Гречане тісто виливаємо на яблука, акуратно розподіляємо по всій формі.

Випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів, потім зменшуємо температуру до 180 градусів і залишаємо ще 20 хвилин.

Готовий пиріг викладаємо на блюдо, даємо постояти хвилин 5 і можна пробувати!

Бісквітна шарлотка ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани