Приготування такого смачного варення займає близько трьох діб, але результат безумовно того варто. По цьому рецепту виходить прозоро-бурштинове варення з цільних ранеток, яке за смаком і ароматом дуже нагадує свіжі яблука.
Інгредієнти: на 1 л.
- Ранетки – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 1 склянка
- Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Готувати прозоре варення з райських яблук з хвостиками просто! Плоди ретельно промиваємо під струменем води, відбираючи тільки чисті плоди без слідів гниття. У підстави проколюємо зубочисткою або шпажкою.
Цукор-пісок висипаємо в каструлю з товстим дном, заливаємо водою і ставимо на повільний вогонь.
Через 2 хвилини додаємо лимонну кислоту.
Варимо, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру і прозорості.
В отриманий сироп висипаємо фрукти і на середньому вогні доводимо до кипіння. Далі варимо протягом 10 хвилин.
Потім вимикаємо вогонь, зверху накриваємо тарілкою відповідного розміру і як би «топимо» її в сиропі. Зверху встановлюємо гніт (відмінно підійде наповнена водою трилітрова банка), для того, щоб ранетки були повністю покриті сиропом і залишаємо просочуватися на 10-12 годин.
Процедуру повторюємо мінімум 3 рази. Готовність перевіряйте за ступенем прозорості яблук.
Готовий продукт розливаємо в простерилізовані банки. Закатуємо і залишаємо до повного охолодження.
Неповторне прозоре варення повністю готове до вживання. Приємного апетиту!
Варенье