Нарізаний інжир засипають цукром і залишають на ніч. Потім у нього додають лимонний сік і варення вариться, поки не загусне. Все розкладається по банкам і щільно закривається кришками. Виходить дуже смачно з приємною кислинкою.


Інгредієнти: на 0.6 л.

  • Інжир свіжий – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Лимонний сік – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з інжиру з лимоном? Для початку ретельно промиваємо інжир під проточною водою і обсушуємо його на паперовому рушнику. Зрізаємо хвостики і нарізаємо його невеликими шматочками.

Перекладаємо нарізаний інжир в підходящу ємність засипаємо цукром-піском і залишаємо на ніч.

За цей час ягоди виділять сік, цукор зверху розчиниться і вийде густий сироп.

Перекладаємо інжир в цукровому сиропі у велику каструлю або сотейник. Готуємо на невеликому вогні протягом 10 хвилин, поки що залишився цукор повністю не розчиниться.

Вливаємо 3 ст. л. лимонного соку і доводимо варення до кипіння. Щоб перевірити готовність капаємо його краплю на холодне блюдце, даємо охолонути, після чого нахиляємо його в бік. Якщо воно не розпливається, то все готово.

Даємо готовому варення трохи охолонути і розкладаємо його по заздалегідь простерилизованным банкам. Щільно закриваємо всі кришками і залишаємо до повного охолодження.

Зберігаємо варення в темному сухому місці. Подаємо до столу зі свіжим білим хлібом, сиром і гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Варення з інжиру Варення з інжиру з лимоном Варенье Джем з инжира Джеми